benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Stuur een mail naar contact@werkaandekade.nl

Search
Close this search box.

Hét sollicitatiegesprek: the do’s and don’ts

Je bent goed voorbereid op het gesprek. Je weet welke 12 vragen je absoluut niet mag missen én je ziet er fresh uit. En nu is de dag echt aangebroken. Relax! You got this. Werk aan de Kade helpt je bij je zoektocht naar werk en een stageplek in de omgeving Rotterdam. Speciaal voor jou hebben wij deze lijst van do’s and don’ts tijdens je sollicitatiegesprek samengesteld. Met onze 10 tips stap jij ontspannen en zelfverzekerd het gesprek in en ga je naar huis met die droombaan.

DO

1. Lichaamstaal

Wees open en let op je body language. Met je armen langs je lichaam zie je er chill en open uit, met je armen over elkaar niet. Lichaamstaal zegt veel. Neem daarom een productieve houding aan tijdens het sollicitatiegesprek. Rechtop zitten en oogcontact maken is het enige wat je hoeft te onthouden. Beweeg als je wilt ook lekker met je handen, om je verhaal te versterken.

2. Wees eerlijk

Het heeft geen zin om ja te zeggen, als je antwoord eigenlijk nee is. Eerlijkheid duurt het langst, niemand is perfect toch? Bij een sollicitatiegesprek vragen ze vaak naar je sterke en zwakke punten. Zeg gewoon hoe het zit en geef oplossingen bij je valkuilen. Het is onmenselijk om overal goed in te zijn, de vraag is hoe ga je om met je verbeterpunten. Met eerlijkheid scoor je ook gelijk punten voor de gunfactor bij je nieuwe werkgever.

3. Rustig en duidelijk praten

Het klopt dat iedereen tegenwoordig haast heeft en alles snel snel moet, maar probeer rustig te praten tijdens je sollicitatiegesprek. Als je zenuwachtig bent ga je vaak automatisch sneller praten, maar probeer hier aan te denken en neem een paar extra stappen terug, zodat je sowieso langzamer gat praten.

4. Elevator pitch over jezelf

Je hebt het waarschijnlijk al vaak geoefend, maar die pitch om jezelf mee te verkopen ga je nu echt gebruiken. Het korte verhaal waarin je zegt wie je bent met de link naar de vacature. Waarom ben jij de ideale kandidaat? Vergeet niet dat dit jouw moment is om te shinen: vertel met passie over jezelf en waarom ze jou moeten kiezen!

5. Weet wat je wilt verdienen; salarisindicatie

Het is bijna zeker dat je tijdens het gesprek de vraag krijgt wat je wilt verdienen. Zodat je niet voor het blok wordt gezet, bereiden wij je hierop voor. Geef altijd een indicatie, dan blijft er ruimte voor onderhandeling. Bedenk wat je wilt verdienen en welk salaris bij de functie past. Wij kunnen je daar ook altijd mee helpen. Het is misschien spannend om over geld te praten, maar als je weet wat je waard bent is het puur zakelijk.

Don't

1. Geen kauwkom kauwen

Natuurlijk is het fijn als je een frisse adem hebt tijdens jouw sollicitatiegesprek, maar drop die toch al uitgekauwde kauwgom even in de prullenbak voordat je je gesprek in gaat. Staat een stuk netter als je niet op kauwgom aan het kauwen bent.

2. Iemand meenemen

Lijkt logisch, maar we noemen het toch. Kom alleen naar je sollicitatiegesprek. Sure, je vriend brengt je, maar zodra je door die deur bent laat je hem buiten. Uit het zicht. Ze hebben jou uitgenodigd. Daarna kan je hem natuurlijk alles vertellen en het gesprek herbeleven.

3. Telefoon aan laten staan

Zonder je telefoon de deur uit? Echt niet! Maar als je eenmaal bent aangekomen voor het gesprek, zorg er dan voor dat je het geluid van je mobiel uitzet. Of beter nog: zet ‘m uit. Zo wordt het gesprek niet verstoord door binnenkomende berichten.

4. Geen vragen stellen

Het is altijd goed om vragen te stellen. Daarmee laat je zien dat je hebt geluisterd en daadwerkelijk interesse hebt. Standaardvragen zoals ‘zijn er doorgroeimogelijkheden?’ zijn okay, maar denk ook eens aan verdiepende vragen zoals ‘waar zijn jullie trots op?’. Daarmee kom je achter de organisatiecultuur van het bedrijf. Zij zoeken een nieuwe kandidaat, maar jij wilt er tenslotte ook met plezier werken toch? Dit is ook voor jou dé kans om erachter te komen of dit bedrijf bij je past.

5. Praat niet in ‘wij’

Je bent uitgenodigd voor een gesprek omdat de recruiter jou wil leren kennen. Jou en dus niet je studiegenoten of je collega’s. Geef duidelijke voorbeelden zoals “Toen ik in deze situatie zat heb ik..” in plaats van dat je “wij deden toen” zegt. Vraagt je gesprekspartner hoe je een bepaald project hebt aangepakt? Bedenk dan wat jouw persoonlijke rol was en vertel daarover.

Heb je wat hulp nodig bij het vinden van een baan in het Oude Westen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We gaan graag met je in gesprek over jouw zoektocht en wensen. Samen zullen we de perfecte plek voor jou vinden!

bereiden en duidelijk je waarde voor de organisatie te communiceren, vergroot je de kans op het verkrijgen van de groeimogelijkheden waar je naar streeft. Wees open voor feedback en blijf betrokken bij je professionele ontwikkeling.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *