benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Stuur een mail naar contact@werkaandekade.nl

Search
Close this search box.

Het transformeren van ‘tekortkomingen’ naar troeven op je CV

Op je cv wil je jezelf van je beste kant laten zien, maar wat als je geconfronteerd wordt met het benoemen van negatieve eigenschappen? Het goede nieuws is dat je deze ‘tekortkomingen’ kunt omvormen tot troeven door ze op een strategische en positieve manier te presenteren. Hier zijn enkele tips om je cv te versterken door het omdraaien van vermeende zwakke punten.

1. Eerlijkheid als sterkte:

Wees open over de gebieden waarop je jezelf wilt verbeteren. Het tonen van zelfbewustzijn en de bereidheid om te groeien, toont aan dat je proactief bent en klaar bent voor zelfontplooiing.

2. Omzetten van perfectionisme naar detailgericht:

In plaats van ‘te perfectionistisch’ te noemen, benadruk je sterke aandacht voor detail en nauwkeurigheid. Werkgevers waarderen vaak medewerkers die oog hebben voor detail en streven naar uitmuntendheid.

3. Geduld als doorzettingsvermogen:

Als je neigt naar ongeduld, draai dit om naar doorzettingsvermogen. Laat zien dat je vastbesloten bent om resultaten te boeken en obstakels te overwinnen, wat een waardevolle eigenschap is in dynamische werkomgevingen.

4. Communicatie verbeteren als streven naar duidelijkheid:

In plaats van simpelweg ‘slechte communicatie’ te vermelden, beschrijf hoe je streeft naar duidelijke en effectieve communicatie. Dit toont aan dat je actief werkt aan het verbeteren van je verbale en schriftelijke vaardigheden.

5. Teamplayer gebruiken in plaats van 'Te onafhankelijk':

Indien je als ‘te onafhankelijk’ wordt beschouwd, benadruk dan het vermogen dat je een echte teamplayer  bent en goed in samenwerkingen.

6. Gestructureerd werken in plaats van 'moeite met veranderingen':

In plaats van ‘moeite met veranderingen’ te noemen, beschrijf deze eigenschap dan als de wens om gestructureerd te werk te gaan. Een gedetailleerd plan bij veranderingen is iets waar jij voorstander voor bent en waar jouw werkgever ceel aan kan hebben.

Conclusie:

Negatieve eigenschappen hoeven geen obstakel te zijn bij het solliciteren. Het draait allemaal om hoe je ze en jezelf presenteert. Door ze om te vormen tot positieve eigenschappen, laat je niet alleen zien dat je zelfbewust bent, maar ook dat je vastberaden bent om te groeien en te evolueren. Op deze manier transformeer je ‘tekortkomingen’ in krachtige troeven op je cv.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *