benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Stuur een mail naar contact@werkaandekade.nl

Search
Close this search box.

Keuzestress… doe een carrièretest

Een carrièretest. Misschien heb je er al eens een gedaan, maar wat heb je er eigenlijk echt aan? Moet je je hele beroepskeuze baseren op zo’n test? Dat is inderdaad geen goed idee, maar toch kan zo’n test heel nuttig zijn en je net dat steuntje in de rug geven.  Zelfs als je al wat langer aan het werk bent. 

Waarom een test?

Imagine this: de werkdagen voelen steeds langer en je zit vast in een uitdagingloze routine. Je collega’s zijn nog steeds geweldig en de bedrijfsuitjes zijn leuk, maar je werkzaamheden voelen repetitief en je brein wordt niet genoeg gestimuleerd. Je bent toe aan iets nieuws. 

 

Herkenbaar? De kans is groot dat een carrièreswitch je goed zou doen. Denk je nu: ja, dat is wat ik wil! Dan is de volgende stap het maken van een keuze. Er zijn echter talloze beroepen om uit te kiezen, en daar komt de carrièretest van pas.

 

Of ben jij nu aan het studeren en heb je het gevoel dat alle studenten om je heen al exact weten wat voor werk ze willen gaan doen, maar jij twijfelt telkens. Ook dan kan een test goed van pas komen. 

 

Om jou een handje te helpen hebben wij drie tests voor jou op een rijtje gezet. 

Ontdek het via Youngcapital

Ontdek welk beroep bij jou past met de gratis test van Youngcapital. Je moet wel even een profiel aanmaken, maar daarna daarna ben je ready om de gratis test te starten.

Doe de test hier: https://www.youngcapital.nl/university-home/beroepskeuzetest

De test van de Nationale Beroepengids

De Nationale beroepengids heeft een test ontworpen, waarbij ze meer dan 2500 beroepen hebben gekoppeld aan diverse interesses. Extra leuk: Ze hebben 3 soorten namelijk, een korte, medium en lange variant. 

 

Kom er via de gratis test achter welk beroep bij jou past. Check it out: https://www.nationaleberoepengids.nl/beroepskeuzetest

beroepskeuzetest van Randstad

Bij Randstad kun je een gratis beroepskeuzetest doen, waarbij je zowel de baan als het vakgebied kunt ontdekken dat bij je past. 

Nieuwsgierig geworden? Doe hier de test: https://www.randstad.nl/ontwikkelen/testen/beroepskeuzetest

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *