benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Stuur een mail naar contact@werkaandekade.nl

Search
Close this search box.

Motivatiebrief schrijven sollicitatie: tips voor succes

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of stage en wil je graag laten zien waarom jij de perfecte kandidaat bent? Een goede motivatiebrief schrijven kan daarbij helpen. 

 

In dit artikel geven we je alle tips & tricks voor een succesvolle motivatiebrief te schrijven.  

  • Zorg voor een goede structuur. Een motivatiebrief begint met een aansprekende openingszin, waarin je laat zien waarom je interesse hebt in de functie of het bedrijf. Vervolgens geef je in een paar alinea’s aan waarom jij de juiste kandidaat bent voor deze baan. Maak gebruik van concrete voorbeelden en laat zien hoe jouw vaardigheden en ervaringen aansluiten bij de functie. In de laatste alinea geef je aan wat je verwacht van de baan en hoe je denkt bij te dragen aan het bedrijf. Sluit af met een dankwoord en je contactgegevens.
  • Maak het persoonlijk. Laat in je motivatiebrief zien waarom jij specifiek geïnteresseerd bent in deze baan of stageplaats. Waarom spreekt het bedrijf of de functie jou aan en hoe past dit bij jouw toekomstplannen? Maak gebruik van jouw eigen stem en vertel een verhaal waarom jij enthousiast bent om bij dit bedrijf te werken of stage te lopen.
  • Wees specifiek. In plaats van algemene zinnen te gebruiken, is het belangrijk om specifiek te zijn over wat jij te bieden hebt. Maak gebruik van concrete voorbeelden uit je werkervaring en opleiding om te laten zien hoe jouw vaardigheden aansluiten op de functie. Zo kun je bijvoorbeeld laten zien dat je goed bent in samenwerken door te vertellen over een project waarbij je in een team hebt gewerkt, of dat je leiderschapskwaliteiten hebt door te verwijzen naar een baan waarbij je een team hebt geleid.
  • Zorg voor een professionele opmaak. Het is belangrijk om je motivatiebrief op te maken in een professionele en overzichtelijke stijl. Gebruik een duidelijk lettertype en zorg dat de tekst gemakkelijk te lezen is. Vermijd fouten en controleer je motivatiebrief goed op spelling en grammatica.
  • Laat iemand anders het nalezen. Voordat je je motivatiebrief opstuurt, is het verstandig om iemand anders te vragen het te lezen. Zo kun je feedback krijgen en eventuele fouten of onduidelijkheid opmerken.

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om een goede motivatiebrief te schrijven. Onthoud dat een motivatiebrief een kans is om jezelf te presenteren en te laten zien waarom jij de juiste kandidaat bent voor deze baan of stageplaats. Zorg dat je goed voorbereid bent en laat zien wat jou uniek maakt. Jij kunt dit!

Bij Werk aan de Kade helpen we jongeren in Rotterdam en omgeving bij het schrijven van hun motivatiebrieven en het vinden van werk of een stageplaats.

 

Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van je motivatiebrief of als je advies wilt over hoe je je kunt onderscheiden van andere sollicitanten, neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen bij het vinden van een baan of stage die bij je past!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *