benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Stuur een mail naar contact@werkaandekade.nl

Search
Close this search box.
Let's meet

OVER ONS

WAT IS WERK AAN DE KADE?

Wij zijn een project dat gestart is in 2013, vanuit een ondernemersdrift om de lokale jongeren te verbinden aan de ondernemers van hun wijk. Dit blijkt nog steeds een unieke samenwerking te zijn, een samenwerking tussen de lokale ondernemers en de netwerken in het gebied. Wij proberen jongeren te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling, door onder andere te helpen bij de zoektocht naar een baan of stage, maar ook door inspiratiesessies en workshops te organiseren. 

 

“Werk aan de Kade” is al meer dan tien jaar actief. Daar zijn we uiteraard ontzettend trots op en dit zetten wij dan ook nog graag velen jaren door!

 

 

HOE GAAN WIJ TE WERK?

Ongeacht het doel, starten we altijd met een contactmoment. Deze momenten kunnen zowel fysiek als online plaatsvinden. Fysiek doordat een jongere een bezoek brengt aan onze locatie of met ons in contact komt bij Sportschool het Oude Westen. En online doordat een jongere, docent of begeleider het formulier heeft ingevuld op de Werk aan de Kade website. 

De volgende stap is het intakemoment. De intake methodiek is persoonlijk, professioneel, gericht op de vraag naar motivatie en vaardigheden en (een begin van) integrale aandacht. Zowel bij de zoektocht naar een stage of baan als bij onze evenementen wordt er aandacht besteed aan belemmerende factoren voor het een beter toekomstperspectief. Jongeren hebben de mogelijkheid om vragen te stellen en hun persoonlijke verhaal te doen. Hierbij is het stukje verwachtingsmanagement erg belangrijk.

Door de intake wordt duidelijk welke ondernemer, partij of welk evenement geschikt is voor de jongere en wordt er geprobeerd een match te maken. Daarbij wordt gekeken naar leerdoelen, vaardigheden, motivatie en wordt een inschatting gemaakt van de match tussen de ondernemer en de stagiaire/werkzoekende en in andere gevallen wordt de jongeren ingeschreven voor een specifiek evenement of gekoppeld aan een partij die hem/haar verder kan helpen met zijn/haar doelen.

 

Tussentijds wordt er door Werk aan de Kade uiteraard vinger aan de pols gehouden door en gecheckt bij zowel ondernemer, partnerpartij als de jongere.

 

Indien het om een stage gaat wordt er aan het einde van de stageperiode een evaluatie gepland. In de andere gevallen, zoals werk, sport en koppeling aan andere partijen zorgen we ook altijd voor tussentijdse feedback en bij evenementen wordt er achteraf om de ervaringen van de deelnemers gevraagd.

 

Bij Werk aan de Kade draait alles om de persoonlijke aandacht. We gaan samen met jongeren aan de slag  met hun toekomstperspectief, vandaar dat we het gehele proces nauw betrokken blijven en sturen bij waar nodig en mogelijk.

 


ambassadeurs WERK AAN DE KADE

RICHARD

Projectleider

LENNARD

Projectcoördinator

DOMINIQUE

Partner

JERMAINE

Partner

GLUE

Partner

LAURA

Partner

KHALID

Partner


HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?


WERK AAN DE KADE BIJ OUDE WESTEN TV