benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Stuur een mail naar contact@werkaandekade.nl

Search
Close this search box.
partners

oNS VERHAAL

Werk aan de Kade

wat wij doen....

Wij bieden begeleiding naar het nieuwe toekomstperspectief ongeacht afkomst en vaardigheden. Wij vergroten jaarlijk voor meer dan 80 jongeren het toekomstperspectief door het netwerk van ondernemers open te stellen voor deze jongeren.

Dit doen wij door jongeren individueel en op maat te matchen met stageplekken, werkervaringsplekken, mentoren, partnerbedrijven en/of betaald werk d.m.v. part- of fulltime werk. 

 

Wij denken in kansen en niet in belemmeringen dat is onze ondernemersdrift.

wie is onze doelgroep?

 • Jongeren afkomstig uit het centrumgebied, Oude Westen en Cool en het Nieuwe Westen;
 • Onzichtbare jongeren ook wel ‘spookjongeren’;
 • Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Jongeren die zelf geen netwerk hebben, maar wel een traineeschip of stageplek zoeken;
 • Jongeren die simpelweg een sparringpartner of zelfs mentor zoeken. 
 • Jongeren die moeite hebben met het vinden van een stage en/of werk vanwege een ‘niet Nederlandse achternaam’;
 • Jongeren die crimineel of radicaliserend gedrag vertonen of een criminele achtergrond hebben en daardoor geen tweede kans krijgen. 
 

Werk aan de Kade helpt uiteraard ook jongeren die niet aan de bovenstaande eisen voldoen indien er vanuit deze jongeren een bepaalde een hulpvraag ligt. 

Werk aan de Kade

wie zijn wij?

Wij zijn een enthousiast, economisch en sociaal maatschappelijk betrokken team met roots in het Oude Westen en omgeving.

 

Het team bestaat uit:

 • ·       Richard de Boer, onze projectmanager. Daarnaast is hij voorzitter van de Bizz, al meer dan 35 jaar ondernemer op de West Kruiskade, denkt hij graag out of the box en heeft een groot oplossend vermogen. 
 • ·       Lennard de Vlieger, onze projectcoordinator.  Hij heeft een innovatief denkvermogen waar hij goed gebruik van maakt in zijn rol als 
  winkelstraatmanager. Daarnaast is zeer doortastend en begaand en dat kan hij goed gebruiken als jongerenbegeleider.
 • Laura Bakker en Dominique Machado da Luz onze Jongerenwerkers in het Oude Westen. Zij werken dagelijks met de jongeren en organiseren diverse activiteiten die de jongeren kunnen motiveren en helpen. 
 • ·       Jermaine Sandvliet, onze jongerencoach. Is een ex prof voetballer die heeft geleerd om te gaan met druk en hoe het is om gedisciplineerd te moeten zijn. Hij zegt zich gespecialiseerd te hebben in de moeilijkere doelgroep gericht op werk en scholing.
 • Melissa en Sergio, onze marketing en communicatie specialisten. Met hun achtergond in de (online) marketing maken zij bij Werk aan de Kade graag  gebruik van hun opgedane kennis. Ze komen al jaren in het Oude Westen om te shoppen, sporten (bij Khalid’s Gym), werken, heerlijk te eten en uiteraard te genieten van deze geweldige omgeving. 
 

waarom doen wij wat we doen....

Ons team heeft een grote passie voor het coachen van jongeren/personen  die moeite hebben om mee te doen aan de samenleving.

Wij proberen deze jongeren/personen te coachen naar een  beter toekomst perspectief.

Wij zien dat investeren in deze doelgroep door onze combinatie van  ondernemers, welzijn en school op een preventieve manier kan werken. Deze investering biedt een betere toekomstperspectief  voor de jongeren én de wijk waar ze wonen en verblijven. Mensen met toekomstperspectief maken met elkaar een betere stad.

Om de cohessie tussen alle betrokken partners te versterken.

SUCCESVERHALEN

wie zijn onze partners....


Alle jeugd uit ons gebied, alle ondernemers uit ons gebied, Wmo Radar, Gemeente Rotterdam, Stadsmarinier Centrum, Coleur Locale, Biz gebruikers West-Kruiskade e.o. (Ondernemers), Biz eigenaren West-Kruiskade e.o. (pandeigenaren), Sint Laurensfonds, Stichting Thaiboksschool Rotterdam Centrum,  MKB Rotterdam, Rabobank, Albeda college en het Zadkine college. 

 

Daarnaast word ons team ondersteund door diverse locale ambassadeurs en stagiaires.

 

PARTNERS

OOK PARTNER WORDEN VAN WERK AAN DE KADE?

Ben jij na het lezen van het bovenstaande verhaal enthousiast geworden?

Samen staan we nou eenmaal sterker dan alleen en wij kunnen dan ook nooit genoeg partners hebben om de jongeren optimaal te ondersteunen. 

Heb jij zin om samen met ons te werken aan, investeren in de toekomst van de jeugd?

Vul dan in het onderstaande formulier jouw gegevens in en dan nemen we spoedig contact met jou op.