benieuwd hoe wij jouw kunnen helpen? Stuur een mail naar contact@werkaandekade.nl 

Een nieuwe stage en opleiding

Ashraf de Thaibokser

 

Ashraf was zijn stageplaats kwijtgeraakt, omdat er diefstal was gepleegd op zijn stagelocatie. De eigenaar van het bedrijf heeft daarom alle stagiaires weggestuurd, zonder enig bewijs van de diefstal. 

 

Zonder stage kon Ashraf zijn opleiding niet afmaken en heeft deze daardoor moeten beëindigen. 

Ashraf hoorde tijdens een thaibokstraining bij Khalids gym van andere over het Project Werk aan de Kade en besloot het erop te wagen en maakte een afspraak. 

Hij kwam bij ons team aan met de hulpvraag, hij zocht namelijk een stageplek en een nieuwe school. Wij zijn samen met hem aan de slag gegaan en hebben hem kunnen helpen met allebei zijn problemen. 

In samenwerking met de onderwijsleider van het Albeda hebben we Ashraf kunnen plaatsen op het Albeda Zuster Hennekeplein en zijn stage mocht hij doen bij Richard Shoes.

Hij deed het uitstekend, zijn cijfers waren goed, hij kreeg vertrouwen en verantwoording en had het gevoel gehoord te worden.  Hij groeide zelf op als een voorbeeld voor andere stagiaires. 

 

Hij had de smaak te pakken vanuit het mbo stroomde hij door naar het HBO.Tijdens het veiligheidsoverleg in het Oude Westen, waar de Burgermeester en de driehoek aanwezig waren 

werd Werk aan Kade gepresenteerd. Ashraf heeft die avond zijn verhaal gedaan en Ashraf gaf aan dat hij nu druk was met zijn HBO studie en op zoek was naar een stageplek in een Juridische richting. De Burgermeester keek naar links , waar de officier van justitie zat en vroeg hem heb jij toevallig geen stageplek  beschikbaar?

 

Einde van de avond kwam de Stadsmarinier erop terug en zorgde ervoor dat de contactgegevens werden uitgewisseld. Met als resultaat dat Ashraf een  stageplek kreeg had bij de Gemeente Rotterdam.

 

Extra leuk is dat Ashraf na het behalen van zijn HBO diploma een baan heeft gevonden bij de juridische  afdeling van de Gemeente Rotterdam.

Leave a comment

Your email address will not be published.